bonding-1985863_1920.jpg

Mångfald & jämställdhet

Sveriges Byggindustrier arbetar för ökad mångfald i byggindustrin. Det gör vi för att företagen i branschen ska kunna utvecklas och vara konkurrenskraftiga. En modern och attraktiv byggbransch behöver vara mer jämlik och inkluderande.

Det är också viktigt att bredda rekryteringsbasen. Därför arbetar vi för en byggbransch för alla, oavsett könsidentitet och härkomst.

Stödmaterial för att skriva en jämställdhets- och mångfaldsplan

På ByggPlatsen, Sveriges Byggindustriers medlemssidor, hittar du stödmaterial för större och mindre företag som kan hjälpa er att ta fram en jämställdhets och mångfaldsplan. 

Vad är mångfald för dig? – ett verktyg för samtal

Mångfald och inkludering skapas inte av sig självt. Dels behöver vi formulera vad vi menar med mångfald, dels behöver vi prata mer om vad det betyder för oss i vår vardag. 

Därför har vi tagit fram ett enkelt frågekort som du som arbetar i byggbranschen eller går eller driver byggrelaterad utbildning kan använda för att öppna upp för samtal och mer medvetenhet kring varför mångfald är viktigt för byggbranschen. 

mingelkort.JPG

Nyheter
2019-03-28

Catharina Elmsäter-Svärd gästar Snickarpodden

Snickarlärlingarna Linn och Sussie får besök i studion av Catharina Elmsäter-Svärd, vd Sveriges Byggindustrier. Hon berättar bland annat hur hon jobbar för jämställdhet i branschen och vilka frågor Sveriges Byggindustrier driver. Dessutom testas hon i Snickarpoddens nya ljudlek – vad är det som låter på bygget?!

Läs mer
2019-03-27

Uppsalahem, årets vinnare av Jämställdhetsbygget

Det nyinstiftade priset får Uppsalahem för sin jämställda upphandling, som juryn hoppas ska inspirera fler att bidra till en jämställd byggbransch.

Läs mer
2019-03-21

Finalisterna till Jämställdhetsbygget är...

För första gången delas byggbranschens nya jämställdhetspris Jämställdhetsbygget ut till en organisation eller företag som aktivt arbetar för en mer jämställd bransch. Vinnaren presenteras på Årets Bygge-galan den 26  mars. Här presenteras de tre finalisterna till priset:

Läs mer
Nyhetsarkiv
skriv ut