Rådgivning Kollektivavtal och arbetsrätt

Rådgivning

Kollektivavtal och arbetsrätt

Rådgivningen stängd 29/6 till och med 31/6. Skicka gärna ditt ärende via frågeformuläret nedan så tar vi hand om det så fort vi kan.


Du som är medlem i Sveriges Byggindustrier är välkommen med frågor om arbetsrätt och kollektivavtal gällande Tjänstemannaavtalet, Väg- och Banavtalet och Byggavtalet.

Telefon
Du kan ringa vår rådgivning klockan 8-16 måndag till fredag (lunchstängt 12.00 - 13.00) på telefonnummer +46 10 451 64 80.

Frågeformulär ->
Du kan också ställa din fråga via vårt frågeformulär. Organisationsnummer behöver anges för att få rådgivning.

Frågor och svar ->
Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får från våra medlemsföretag. 

Alla ärenden registreras i vårt rådgivningssystem. På så vis kan vi – oavsett handläggare – följa upp alla ärenden. Vi kan också få en bild av vilka frågor som är mest frekventa och i vilka fall vi behöver bli tydligare i vår kommunikation. Har du några frågor om rådgivningstjänsten? Kontakta Helena Alkhamisi.

Har du andra frågor?
Här hittar du rådgivning för entreprenadjuridik.
Här hittar du alla Sveriges Byggindustriers kontaktuppgifter.


Nyheter Kollektivavtal och arbetsrätt
2019-02-28

Lösen – verktyget som motverkar missförstånd mellan parterna

Sveriges Byggindustrier och fackförbundet Byggnads har i parternas kollektivavtal Byggavtalet kommit överens om att företag med kollektivavtal ska rapportera in lönegranskningsunderlag till det gemensamma avstämningsverktyget Lösen (LÖneunderlag Säkert och ENkelt). Niklas Arvidsson, nationell lön- och avtalsansvarig på Sveriges Byggindustrier svarar på tre snabba om det elektroniska verktyget. 

Läs mer
2018-02-14

”Regeringens förslag drabbar de små företagen”

Så kommenterar Sveriges Byggindustriers förhandlingschef Mats Åkerlind regeringens förslag till lag om entreprenörsansvar i SVT Rapport, TV4 Nyheterna, TT, Dagens Nyheter med flera medier. Vad tycker andra?

Läs mer
2018-01-10

Svante Hagman: Så ska Sveriges Byggindustrier prioritera 2018

Konkurrenskraftiga kollektivavtal, sund konkurrens, hållbarhet/säkerhet och kompetensförsörjning. Det är Sveriges Byggindustriers fyra övergripande fokus- eller målområden under 2018, beslutade av förbundsstyrelsen. 

Läs mer
Nyhetsarkiv

skriv ut