Initiativtagarna till Jämställdhetsbygget

Initiativtagarna

Initiativtagarna till priset Jämställdhetsbygget:

ina.png


Ina Djurestål, 25 år, Stockholm, produktionsingenjör på Skanskatog initiativet till priset Jämställdhetsbygget i syfte att uppmuntra fler företag i byggbranschen att arbeta med jämställdhet. Ambitionen är att, med morot i stället för piska, lyfta fram positiva exempel på vad som redan görs.

Jämställdhetsbygget är ett roligt och viktigt projekt, för det är inte alltför längesedan byggbranschen verkligen började ta tag i dessa frågor. Jag tror att priset kan påskynda och bidra till en positiv utveckling. Förhoppningsvis kan priset även bidra till att förbättra branschens rykte, vilket i sin tur kan leda till att fler tjejer söker sig till byggbranschen.


pauline.png


Pauline Diurson Runfors, 24 år, Stockholm, egenföretagare som brinner för att göra samhället bättre. Framför allt när det gäller frågor som berör jämlikhet. Har tidigare startat ett språkcafé för nyanlända.


 

 helena.png


Helena Walentowicz, 24 år, Stockholm, pressekreterare för Moderaterna i Stockholms stad, medgrundare till det kvinnliga nätverket "A Female Affair " och engagerad i jämställdhetsfrågor.


 
emma.png


Emma Ophus, 24 år, Uppsala, junior Public Affairs-konsult som brinner för att förbättra samhället och älskar initiativ som syftar till positiv förändring. Tror på människors förmåga framför tvång.


 
Foto: Axel Adolfsson 
 


Nominera  Jury  Jämställdhetsbygget


skriv ut